Excursió a les Coves de Salnitre

El dia 17 de Novembre vam anar d’excursió a les Coves de Salnitre, a Collbató, a la muntanya de Montserrat.
Vam sortir a les 9:30 del matí, vam anar en autocar.Va ser un viatge d’una hora i quan vam arribar vam esmorzar.
Després el Jesús, el Xavi i el Nacho ens van deixar temps lliure per jugar, per anar al servei… Més tard vam pujar un munt d'esglaons de pedra fins arribar a les coves.
Una vegada a dalt, ens vam esperar molta estona per poder entrar a les coves. Però per mala sort al Jesús li van dir que encara era massa aviat, i vam haver de baixar.
Un cop a baix, van venir dos monitors. 5éB vam anar amb un dels monitors, que es deia Marc. Amb ell vam fer un munt d´activitats i també  ens va explicar molta informació sobre el passat de les Coves de Salnitre.
Les activitats que vam fer, són: fer ceràmica, com fer pòlvora i fer de turistes del 1920.


Després de tot això, per fi, vam tornar a pujar a la Cova de Salnitre i aquest cop vam poder entrar. A dins ens van explicar com es va formar la serra de Montserrat . També ens van explicar que durant molt de temps l'aigua es filtrava i formava estalactites i estalagmites. Això passava perquè l'aigua arrossegava minerals i de sobte, l'aigua s'evaporava i el material es solidificava. Per acabar, vam baixar uns 23 metres i vam veure formes similars a la Sagrada Família. Gaudí es va inspirar en les figures d'aquesta cova per fer les seves obres. També vam veure una forma d'home que va estar creada per la natura. Abans de veure això, vam observar una forma d'una gran cascada de pedra. Després, a la tornada de la cova vam passar per un petit túnel. Quan vam sortir, vam baixar,  vam dinar i després de dinar vam tenir més temps lliure.  Abans de marxar,  vam agafar la ceràmica. Més tard ens vam anar en autocar a l'escola.

Va ser un dia genial













4 comentaris:

  1. Va ser un dia molt divertit amb activitats molt xules!!

    ResponElimina
  2. el 17 de nobembre vam anar a les cobes del salnitre . prime de tot vam pujar fins adalt de tot fins arivar a les coves , drespres ens van dir que no ens tocava aviam vaija i abiam fet unes actibitats eran molt xules despres aviam menjat abiam pujat a les coves leire 5éA

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta excursiones me agrada molt soc el Àngel de 5rA

      Elimina
  3. Fa dues setmanes vam anar d'excursió a les coves de salnitre.Quan vam arribar,vam esmorzar,després vam pujar a les coves i estaben ocupades.Posteriorment vam baixar a on vam esmorzar.Llavors uns monitorsens van atendre per fer unes activitats.La primera era com un petit viatge al començament del sigle XX.Al baixar vam fer una activitat que consistia en fabricar pólvora, la vam fer amb sofre,salnitre i carbò vegetal.Abans de dinar vam pujar a les coves.Allà es on un home es va atendre per mostrar-nos les coves del salnitre.Al principi ens va ensenyar unes pedres.Una vegada ja ho havia explicat,ens va contar una petita história.Ens va dir que el primer humà que va plantar un raba va caure fins a baix de tot i d'allà va sortir Rubí i vaig pensar:-Quina casualitat!Després vam passar per les coves i m'ho vaig passar mol bé!DE JOEL DE 5É A

    ResponElimina