Dissecció d'un cor de xai

Els de 5è disseccionem un cor de xai al laboratori


Primer a classe vam veure un vídeo que ens mostrava el cor d’un xai per fora. La part del davant tenia una ratlla que anava de dalt a baix que era l’envà i pel darrera es veia una T dibuixada amb greix. Pel damunt sortien tot de vasos sanguinis (l’Aorta, les Caves, les Pulmonars). El vídeo també ens explicava com havíem de fer la dissecció. Dos talls paral·lels a costat i costat de l’envà per poder entrar en els ventricles i les aurícules. Aquest vídeo ens va ajudar molt al laboratori quan vam obrir el cor. En arribar el Xavi va treure el cor de xai i vam fer el mateix que vam veure al vídeo. Abans però, vam bufar per la tràquea. També tenia tràquea i pulmons! Si bufàvem per la tràquea, els pulmons s’inflarien? Doncs no. És que… hi havia un problema: la tràquea estava tallada a l’alçada de la bifurcació amb els bronquis i l’aire no arribava als pulmons. El Xavi ho va intentar i l’Oriol també, …però, res. Després vam tocar el tacte que tenien totes les parts, tràquea, bronquis, pulmons. L’Oriol va descobrir una cosa. Dins del cor hi havia un objecte bastant dur. Era com un os, però al final no vam saber que era. Ens ho vam passar bé.!












8 comentaris:

  1. Ens jho vam passar molt bè en aquest experiment q

    ResponElimina
  2. Aquell dia ens ho vam passar molt, molt bé me encantaria que ho fesim un altre cop.

    ResponElimina
  3. Aquell dia ens ho vem passar molt be.Va ser una cosa molt interesant.I molt inteligent.Es molt interesant per qué es una prova de com passa la sang per els ronyons.I m'agrada la part de que passaba la sang per els tubs.I a la excursio a les coves de Sal nitre vem fer 2 activitats la primera activitat va ser anar a la mini cova i la segona activitat va ser fer alguna forma amb el fang.

    ResponElimina
  4. Aquell dia ens ho vem passar molt be.Va ser una cosa molt interesant.I molt inteligent.

    ResponElimina
  5. Aquesta experiència a estat divertida i molt interessant,alomillor una mica sagnant per el tema del cor...però em a agradat molt!
    Érem pocs i això va fer que la classe estigués més tranquila
    escrit per Noa Merino

    ResponElimina
    Respostes
    1. Soc el Àngel de 5rA a mi me agradaría fe aquestes coses.Me agrada molt fe aquestes coses i me agradaría fe la digestión gracias

      Elimina
  6. Me agradaría fe mes coses asi

    ResponElimina
  7. cuan vaig hanar a les coves de salnitre em vaig cansar amb les escales


    Adrian



    ResponElimina